Antep İslâhiye D Tipi Cezaevi’nde tutulan oğlu Yunus Emre Ergin’le 4 Kasım Pazartesi günü konuşan anne Serap Ergin(49) oğlunun kendisine, yemekten zehirlendiklerini ve zehirlenmelerinin ardından tedavilerinin yapılmadıklarını söylediğini aktardı. Ergin, oğlunun, kendisine yaşanan zehirlenmeden sonra birçok arkadaşının durumunun kötü olduğunu ve hastaneye götürülmediklerini, 2 gün sonra gelen revir doktorunun ise kısa bir muayene yapıp herhangi bir müdahalede bulunmadan gittiğini anlattığını ifade etti.
“HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYORLAR”
Zehirlenmelerin etkisinin hala sürdüğünü belirten Ergin, “Koğuş arkadaşının eşi aramış ve hala hasta olduklarını söylemişler. Hiçbir şekilde hastaneye götürülmüyorlar. ‘Size hiçbir şey olmaz’ diyerek hastaneye götürmüyorlar, koğuşta yaklaşık 11 kişiler bazı arkadaşlarının yürüyecek takati yokmuş, ona rağmen hastaneye götürülmemişler” dedi.
Oğluyla aynı koğuşta kalan diğer tutsakların da aileleri ile görüştüğünü onların da kendi ailelerine zehirlenme olayından bahsettiğini ifade eden Ergin, zehirlenme sonrasında birçoğunun sağlık sorununun hala devam ettiğini vurguladı.
“TEDAVİ EDİLMİYORLAR”
Zehirlenme olayından sonra cezaevi idaresini aradığını, idarenin kendisine, “zehirlenmenin bilinmeyen bir nedenle gerçekleştiği” bilgisini verdiğini dile getiren anne Ergin, “Cezaevindeki çocuklarımızın sesi duyulsun, onları sahipsiz sanmasınlar. Hepimizin onlara sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.
Anne Ergin, oğlunun Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeyken vitirilogg (deride beyaz lekeler halinde kendini belli eden bir bağışıklık sistemi hastalığı) tedavisi gördüğünü ancak 3 yıldır tutuklu bulunduğu Gaziantep İslâhiye D Tipi Cezaevi’nde tedavisinin yapılmadığını böyle devam etmesi durumunda hastalığının ilerleyeceğini ifade etti. Ergin, oğluna almış olduğu Amedspor formasının “Amed diye bir yer yok” denilerek, verilmediğini buna karşı çıktığı için disiplin cezası verildiğini aktardı. Cezaevinde yaşanan hak ihlalleri için kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan Ergin, “Cezaevindeki çocuklarımıza sahip çıkalım, onları kimsesiz sanmasınlar sadece biz değil, herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yunus Emre Ergin, 2018 yılında Farqin’de gözaltına alınıp tutuklandı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ergin’e, “örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek”, “patlayıcı bulundurmak” iddiasıyla 11 yıl hapis cezası verildi.
MA