Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, 20 Temmuz’da “Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, örgütleniyoruz” kampanyasının startını verdi. Kampanya kapsamında kadınlar birçok ilde çalışmalara başladı. DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Sema Koç, kampanyanın kadın örgütlülüğünü arttırmayı amaçladığını söyledi.
Koç, AKP-MHP iktidarının her sıkıştığında Kürt halkını ve kadınları hedef aldığını belirtti. Türkiye’nin demokratik bir ülke olma zeminini yitirdiğini kaydeden Koç, “Türkiye’de yaşayan Kürtler ve demokrasi güçleri olarak, daha güçlü örgütlenme ve özgürlük arayışımız olmalıdır” dedi. AKP-MHP iktidarının Kürdün dilini, kültürünü, halayını, varlığını hedef aldığının altını çizen Koç, “Buna sessiz kalmamız mümkün değil” diye belirtti.
“DAHA GÜÇLÜ ÖRGÜTLENECEĞİZ”
Seçimlerden sonra halkların AKP- MHP iktidarına güçlü bir cevap verdiğini hatırlatan Koç, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarına karşı örgütlenmeyi hedeflediklerini belirtti. Seçimler sonrasında birçok kez kadınlarla bir araya geldiklerini kaydeden Koç, “Elbette ki eksik olarak gördüğümüz yetmeyen yanlarımız var. Buna dair kendimizi de ele alan konferanslar yapmayı planlıyoruz. Kürdistan’ın birçok noktasında buluşmalar oldu. Bunun dışında konferansımız da olacak. Sürece cevap olma durumunu tartıştığımız, mahallelerden komünlere kadar örgütlenmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Amed’de kadın konferansı gerçekleştireceğiz. Bu konferanslarla aynı zamanda kadınlar olarak birbirimize değip eksik kaldığımız yönlerimizi tamamlıyor, dayanışma ağları kuruyoruz. Böylesi saldırgan özel savaş politikalarına nasıl cevap olabileceğimizi düşünüyoruz. Yol, yöntem ve çözümü tartışıyoruz. Kampanya ile daha güçlü örgütlenerek, geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Kadınlar olarak özgürlükleri için örgütlendiklerinin altını çizen Koç, “Bunun için mücadele ediyoruz. Neredeyse her gün en az 3 kadının öldürüldüğü, her defasında kadın kazanımlarına karşı saldırının, baskının arttığı, erkek katliamlarının meşru görüldüğü ve yasalarla da korunduğu bir ortamdayız. Kürt kadın mücadele geleneği Türkiye de süren kadın mücadelesine de sirayet etmiş güçlendirmiş diyebiliriz. Aynı zamanda örgütlü yapılarımızda kadının katılımını biraz daha arttırmaya yönelik konferanslar yapacağız. Kadınlar özgürleşmeden toplum da özgürleşemez. Kendimizi örgütleyip, özgürleştirerek toplumu da özgürleştireceğiz. Kadının örgütlü olduğu her yerde mücadele güçlenir. Kadınlar ve Kürt kadınları olarak ne kadar örgütlenirse, birbirimize ses olacağımıza inanıyoruz” diye kaydetti.
“KADINLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUZ”
Kürdistan özelinde özel savaş politikalarının arttığını ve artık çıplak bir şekilde görüldüğünü aktaran Koç, “Bu yürütülen özel savaş politikalarının halk tarafından da bilinmesi ve anlaşılması için aynı zamanda buna karşı güçlü bir mücadele yürütebilmek için parti okullarımızda da eğitimlerimiz başlayacak. Bizler bu eğitimlerle birlikte kendi paradigmamızı da anlatmış olacağız. Bu özel savaş politikalarına karşı girmediğimiz sokak, girmediğimiz mahalle kalmayacak. Kadınlar olarak daha güçlü örgütlenerek bunun teşhirini yapıp buna karşı mücadeleyi daha güçlü yürüteceğiz. Altı aylık kampanya süresi boyunca yapacağımız en büyük çalışma kadınların daha güçlü örgütlenmesini sağlamak. Her kadına ulaşmak her kadının sesi olmak ve her kadının çığlığı olmak, istiyoruz” dedi.
MA